Kaffebrød

Kaffebrød

Skiver af sødt brød bagt med macronmasse på toppen.

Ca. 12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 40 min.
  • Hævetid: ca. 1 ¼ time
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Sødt brød:
  • ¼ pakke gær
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • et lille drys salt
  • 2 æggeblommer
  • ca. 250 g hvedemel
  • Makronmasse:
  • 100 g ren rå marcipan
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 100 g sukker
  • 1-2 æggehvider
  • 1 tsk. citronskal (økologisk)

  1. Sødt brød: Smuldr gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt smeltet smør, resten af mælken, sukker, salt og æggeblommer (gem hviderne til makronmassen). Rør til ensartet konsistens.
  2. Tilsæt gradvist mel, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  3. Form dejen til et lidt fladt brød på ca. 20x7 cm, og sæt det på bagepapir på en bageplade. Lad det efterhæve i ca. 30 min.
  4. Bag brødet ved 175 grader i ca. 30 min., til det er gyldent og færdigbagt. Lad brødet afkøle på en bagerist.
  5. Skær brødet i skiver på 1½ cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  6. Makronmasse: Rør groftrevet marcipan med kartoffelmel, sukker og æggehvider til grødagtig konsistens. Krydr med fintrevet citronskal.
  7. Fordél makronmassen på brødskiverne.
  8. Bag kaffebrødene ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde.