Kåldolmere med oksekød og lun kartoffelsalat med peberfrugt

Kåldolmere med oksekød og lun kartoffelsalat med peberfrugt

Dolmer er pakker af kål med fyld. Ordet kommer af det tyrkiske ”dolme”, der betyder at pakke noget ind. I det tyrkiske køkken er det populært at pakke ind i syltede vinblade. Fyld i en dolmer kan være ris, kødfars, fisk eller grønsager med krydderurter og krydderier.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Stege-/kogetid: 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 1 stort savojkål (500 g)
  • 600-700 g hakket oksekød
  • 1 tsk stødt cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g fast ost (tern)
  • Lun kartoffelsalat med rød peberfrugt:
  • 750 g kartofler (skiver)
  • 50 g smør
  • 250 g perleløg (halve)
  • 1 rød peberfrugt (tern)
  • ca. 1 dl eddike (evt. hvidvinseddike)
  • 1 spsk sukker

  1. Skær den grove stok af de store kålblade. Kog bladene i ca. 5 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  2. Fyld:
  3. Ælt kødet med krydderier og ost. Fold 8 dolmere eller pakker (se tips her på siden). Læg dem i et ovnfast fad med en anelse vand i bunden. Dæk det til og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt.
  4. Kartoffelsalat:
  5. Kog kartoflerne i ca. 15 min. i letsaltet vand, pil dem og skær dem i skiver. Smelt smør i en gryde og steg løg og peberfrugt ved svag varme, til de er møre. Krydr med eddike, sukker, salt og peber og tilsæt kartoflerne. Lad dem varme igennem, til de er møre. Servér kåldolmere med lun kartoffelsalat