Kalkun med fyld

Kalkun med fyld

Kalkun med fars er skøn julemad.

Ingredienser

  • 1 kalkun (ca. 3 kg)
  • Fars
  • 300 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. rasp
  • 3 spsk. portvin
  • 1 lille revet løg
  • 2 stænger bladselleri i små tern
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. salt og peber
  • lidt citronsaft

  1. Lav en fars til at komme i kalkunen:
  2. Bland 300 g hakket svinekød, 1 æg, 2 spsk. rasp, 3 spsk. portvin, 1 lille revet løg, 2 stænger bladselleri i små tern, 2 tsk. timian og 1 tsk. salt og peber.
  3. Kom farsen i en kalkun på ca. 3 kg. Luk med kødnåle. Dryp kalkunen med citronsaft.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Læg kalkunen på en rist over en bradepande med ryggen opad.
  6. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld 1 liter vand ved.
  7. Sæt kalkunen i ovnen i 2½-3 timer ved 160 gr. Vend kalkunen efter ¾ time, dryp den med 25 g smeltet smør, og steg den yderligere 1¾-2¼ time.
  8. Kom evt. stegesky over kalkunen 2-3 gange under stegningen. Tjek, at både kalkunen og fyldet er gennemstegt.
  9. Har du et digitalt stegetermometer, skal det vise 80 gr. i fyldets midte.
  10. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn i ca. 20 min.