Kransekage

Kalorielet kransekage

Skøn kransekage med

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    85 Kcal
  • Fedt:
    5 %
  • Protein:
    3 %
  • Kulhydrat:
    6 %

(1 kransekage/8 stykker)

Kalorielet kransekage

  • 100 g mandler
  • 30 g dadler
  • 1 æggehvide
  • 5 g mørk chokolade, 70-80 %

  1. Skold og smut mandlerne. Rist dem på en tør pande et par minutter, til de begynder at tage farve.
  2. Tag lidt mandler og dadler fra. Kør resten i en minihakker til en ensartet marcipanmasse.
  3. Rør æggehvide i marcipanmassen.
  4. Hak chokoladen sammen med de mandler og dadler, der blev taget fra, til en chokolademasse.
  5. Rul marcipanmassen sammen omkring chokolademassen og tryk den lidt spids.
  6. Bag kransekagestykket i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
  7. Del kransekagen i 8 mindre stykker ved servering.