masala opskrift med kalv

Indisk Kalv Masala

- Julemad smager jo dejligt, og man glæder sig til det, men der er ingen, der kan spise gris så mange dage i træk, siger Felix Smith i tillægget "Julemad" idennes uges ALT for damerne (nr. 49 - 2011).Derfor spiser han og kærsten Marie Schmidt gerne nogle stærke retter i december, for ikke at køre sur i juletraditionerne.I år mindes de Maries afdøde mor ved at lave nogle af hendes opskrifter - blandt andet kalv masala.

  

800 g kalvebov, skåret i 3-4 cm store stykker

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

1 ½ tsk gurkemeje

1/4 tsk stødt nelliker

3 fed hvidløg

1 grøn chili

1 håndfuld mynteblade

2 håndfulde koriander

2 spsk revet ingefær

1-2 dl vand

1 citron, saften heraf

1 løg, skåret i både

2-3 spsk olie

1/2 knoldselleri, skrællet og skåret i 3-4 cm 

1 dåse kokosmælk

2½ dl vand

salt og peber

Evt. lidt maizenamel til jævning

Tørmarinér kødet ved at blande kanel, kardemomme, gurkemeje og nelliker sammen i en stor skål. Tilsæt kødet, og vend godt rundt med hænderne. Lad det stå på køl i to dage, hvis du har god tid og ellers to timer.

Blend en krydderurtemasse af hvidløg, chili, mynte, koriander og ingefær sammen med vand og citronsaft. Sautér løget i lidt olie, tag det op, og brun så kødet godt af i samme olie ved høj varme. Tilsæt løg, knoldselleri, kokosmælk, vand og halvdelen af den blendede krydderurtemasse. Kog op, og lad det simre ca. en time. Kødet skal være mørt.

Smag til med salt og peber, jævn den evt. med lidt maizenamel, og tilsæt så den anden halvdel af krydderurtemassen lige inden servering.

Servér retten med basmatiris til.

TIP! Gør som Felix og Marie og server desuden naanbrød og mango-lassi til. Find opskrifterne i tillægget "Julemad" med denne ugens ALT for damerne (nr. 49- 2011).