Kalv på spyd og nem sommersalat

Kalv på spyd og nem sommersalat

Spydene kan fryses og kan derfor også bruges som aftensmad på dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Kom de frosne spyd i en 180 grader varm ovn og få lækre spyd på 10-15 min.

1

Ingredienser

  • 53 g protein
  • 530 kcal pr. portion
  • 175 g kalvekød, f.eks. i strimler
  • 3 træspyd
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knsp røget paprika (er meget stærkt)
  • salt og peber
  • 1/2 dl skyr
  • 3 dråber flydende sødemiddel
  • 3 stænger bladselleri
  • 5 ananaskirsebær eller 10 blåbær
  • en halv squash
  • 1/4 æble eller 1/2 blomme
  • 20 g valnød
  • 2 spsk sesamfrø, hele, tørrede.

Sådan gør du:

  1. 1/ Bank kødstrimlerne flade. Rør olie, røget paprika, lidt salt og peber sammen i en skål.
  2. Vend kødet i oliemarinaden. Sæt kødstykkerne på træspyd. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på træpinde. Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal have 2-3 min. på hver side. Eller steg dem i ovnen ved ca. 200 grader i 20-25 min. Vendes efter ca. 10 min.
  3. 2/ Bland skyr, salt og peber og smag til med flydende sødemiddel.
  4. 3/ Snit blegsellerien i tynde skiver. Del ananaskirsebærrene. Skræl evt. squashen og hak den og æblet.
  5. 4/ Bland skyrdressingen med bladselleri, ananaskirsebær, squash og æble. Pynt salaten med valnødder.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter