Kalvegryde med øl og æbler
Skøn simreret med saft og kraft.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: ca. 1 time
- 600 g kalvebov
- 2½ spsk. hvedemel
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 25 g smør
- 2 æbler
- 3 tomater
- 3 dl porterøl
- 2 dl vand
- salt og peber
- 1 dl persille
- 2 kviste timian
- Tilbehør: kartoffelmos og evt. en grøn salat
- Skær kødet i terninger på 4x4 cm. Vend kødet i mel, salt og peber.
- Hak løgene. Skær gulerødder og persillerødder i terninger.
- Varm smørret op i en gryde, til det er afbruset og gyldent. Brun kødet i smørret. Kom grøntsa-gerne i gryden, og svits dem med i et par min.
- Skær æbler og tomater i terninger, og tilsæt dem. Kom øl, vand, salt, peber, hakket persille og timianblade i gryden. Kog op, og lad retten småkoge under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
- Servér kalvegryden med kartoffelmos og evt. en grøn salat.