Kalvegryde med øl og æbler

Kalvegryde med øl og æbler

Skøn simreret med saft og kraft.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 1 time
  • 600 g kalvebov
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 25 g smør
  • 2 æbler
  • 3 tomater
  • 3 dl porterøl
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • 1 dl persille
  • 2 kviste timian
  • Tilbehør: kartoffelmos og evt. en grøn salat

  1. Skær kødet i terninger på 4x4 cm. Vend kødet i mel, salt og peber.
  2. Hak løgene. Skær gulerødder og persillerødder i terninger.
  3. Varm smørret op i en gryde, til det er afbruset og gyldent. Brun kødet i smørret. Kom grøntsa-gerne i gryden, og svits dem med i et par min.
  4. Skær æbler og tomater i terninger, og tilsæt dem. Kom øl, vand, salt, peber, hakket persille og timianblade i gryden. Kog op, og lad retten småkoge under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
  5. Servér kalvegryden med kartoffelmos og evt. en grøn salat.