Kalvekød i grønt med karrysovs

Kalvekød i grønt med karrysovs

En lækker opskrift på kalvekød med karrysovs.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 1 time
  • ca. 600 g kalvekød (bov, klump)
  • 1 løg (delt)
  • 2 tsk salt pr. liter vand
  • 3-4 timianstilke
  • 2 porrer (delte)
  • 3-4 gulerødder (delte)
  • et par skiver knoldselleri
  • Sovs:
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk karry (mere, hvis man synes)
  • 3 spsk mel
  • ½ liter suppe
  • salt og peber

  1. Kom kødet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.
  2. Bring i kog, skum og tilsæt løg, salt og timian.
  3. Kog i knap 1 time.
  4. Kom grønsagerne i og kog dem møre, så skulle kødet også være mørt.
  5. Tag grønsagerne op og hold dem varme.
  6. Si suppen.
  7. Smelt smørret i en gryde og svits karry i.
  8. Rør melet i og spæd med kogende suppe.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret det skivede kød i et halvdybt, varmt fad. Kom grønsager over og hæld karrysovsen på.