Kalvekød i grønt med karrysovs
En lækker opskrift på kalvekød med karrysovs.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 1 time
- ca. 600 g kalvekød (bov, klump)
- 1 løg (delt)
- 2 tsk salt pr. liter vand
- 3-4 timianstilke
- 2 porrer (delte)
- 3-4 gulerødder (delte)
- et par skiver knoldselleri
- Sovs:
- 3 spsk smør
- 1 spsk karry (mere, hvis man synes)
- 3 spsk mel
- ½ liter suppe
- salt og peber
- Kom kødet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.
- Bring i kog, skum og tilsæt løg, salt og timian.
- Kog i knap 1 time.
- Kom grønsagerne i og kog dem møre, så skulle kødet også være mørt.
- Tag grønsagerne op og hold dem varme.
- Si suppen.
- Smelt smørret i en gryde og svits karry i.
- Rør melet i og spæd med kogende suppe.
- Smag til med salt og peber.
- Anret det skivede kød i et halvdybt, varmt fad. Kom grønsager over og hæld karrysovsen på.