Kalvekød med tunsovs

Kalvekød med tunsovs

Vittello Tonnato hedderden norditalienske klassiker, der også er en populær sommerret herhjemme.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 1½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 kg kalveinderlår (eller klump)
  • ½ l tør hvidvin
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk salt
  • 5-6 hele peberkorn
  • Tundressing:
  • 250 g tun i olie (afdryppet)
  • 2 spsk kapers
  • 150 g mayonnaise
  • 1½ dl cremefraiche (18%)
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • Pynt:
  • kapers
  • bredbladet persille

  1. Kom kødet i en gryde og hæld vin på. Spæd med vand, så kødet er helt dækket af væde.
  2. Tilsæt grønsager, laurbærblade,salt og peberkorn. Bring det i kog og skum suppen. Ladkødet koge ved svag varme under låg i ca. 1½ time, eller til deter mørt.
  3. Tundressing: Kom alle ingredienserne i en blender og kør til encremet sovs. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Skær kødet i meget tynde skiver og anret det taglagt på et fad.Fordél tundressingen over. Pynt med hele kapersog persilleblade.