Kalvemedaljoner med citronpesto
Servér saftige medaljoner med en smuk og frisk pesto.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: ca. 12 min.
- 4 kalvemedaljoner med bacon omkring (fås i større supermarkeder)
- salt og peber
- olivenolie (til stegning)
- Citronpesto:
- 50 g pinjekerner
- 50 g parmesanost
- 2 tsk. citronskal (økologisk)
- 1-2 fed hvidløg
- 3 spsk. persille
- 2-3 spsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal (økologisk)
- 4 spsk. olivenolie
- Tilbehør: ristede fluteskiver, citronbåde og evt. melonsalat
- Krydr kødet med salt og peber. Steg først medaljonerne i olie på baconkanten, og brun dem herefter på begge sider. Steg dem færdige ved jævn varme i 4-5 min. på hver side. Vend dem flere gange undervejs.
- Pesto:Kom pinjekerner, friskrevet parmesanost, fintrevet citronskal, hvidløg, hakket persille, citronsaft og -skal i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt. Smag til med salt og peber.
- Smør pestoen på fluteskiverne, og servér dem til medaljonerne sammen med citronbåde og evt. melonsalat.