Kalvemedaljoner med citronpesto

Kalvemedaljoner med citronpesto

Servér saftige medaljoner med en smuk og frisk pesto.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: ca. 12 min.
  • 4 kalvemedaljoner med bacon omkring (fås i større supermarkeder)
  • salt og peber
  • olivenolie (til stegning)
  • Citronpesto:
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g parmesanost
  • 2 tsk. citronskal (økologisk)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 spsk. persille
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. citronskal (økologisk)
  • 4 spsk. olivenolie
  • Tilbehør: ristede fluteskiver, citronbåde og evt. melonsalat

  1. Krydr kødet med salt og peber. Steg først medaljonerne i olie på baconkanten, og brun dem herefter på begge sider. Steg dem færdige ved jævn varme i 4-5 min. på hver side. Vend dem flere gange undervejs.
  2. Pesto:Kom pinjekerner, friskrevet parmesanost, fintrevet citronskal, hvidløg, hakket persille, citronsaft og -skal i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt. Smag til med salt og peber.
  3. Smør pestoen på fluteskiverne, og servér dem til medaljonerne sammen med citronbåde og evt. melonsalat.