Kalvemedaljoner med råstegte kartofler

Kalvemedaljoner med råstegte kartofler

Mørt kalvekød med grønsager og cremet sovs.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4-8 kalvemedaljoner (ca. 600-800 g)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g tørrede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.)
  • 200 g creme fraiche 38 %
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 750 g kartofler (tynde skiver)
  • ca. 1 dl olivenolie (til stegning)
  • 1 løg (både)
  • 1 spsk smør
  • 2 bakker babyspinat
  • Pynt:
  • bredbladet persille

  1. Medaljoner:
  2. Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brunkødet ved god varme på begge sider. Stegvidere ved lav varme i 4-5 min. på hver side.
  3. Svampesovs:
  4. Varm svampene med cremefraiche, smag til med sennep, salt og peber.
  5. Råstegte kartofler:
  6. Steg kartoffelskiverne i olie på en slip let-pande i 6-7 min. på hver side, til de er møre. Lad dem dryppe af og drys med salt.
  7. Spinat:
  8. Stegløgbådene klare i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt spinat oglad den stege med i ca.1 minut.
  9. Anret medaljonerne med svampesovs, spinat og råstegte kartofler. Pynt med persille og servér.