Kalvesteg med tomat-peberfrugtkompot
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: 45 min.
- Kødet er fryse-egnet
- Ingredienser:
- ca. 500 g kalvefilet eller culotte (evt. ungkvæg. Kan være en kold rest fra en middagsservering)
- 1 spsk olie
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- Tomat-peberfrugtkompot:
- 4 modne tomater
- 2 peberfrugter (rød og gul)
- 1 frisk, grøn chili
- 1 tsk flydende honning (eller sukker)
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk god vineddike
- lidt salt
- Tilbehør:
- Grønne salatblade
- gode boller
- Brun stegen på en varmpande i smør og olieog krydr med salt ogpeber. Læg den i et ovnfastfad. Sæt det i ovnenog tænd på 150 grader.Sæt et stegetermometeri midten af kødet.
- Steg ca. 45 min., til centrumtemperaturener 60grader. Lad kødet hvilei ca. 15 min. Køl det evt.helt af i køleskab.
- Skærkødet i skiver og servérdet koldt eller lunt.
- Tomat-peberfrugtkompot:skær tomaterog peberfrugter i småtern. Bland med finthakket chili, honningeller sukker, olie og eddike.Smag til med salt.
- Lad kompotten trækkemindst 30 min. Servérskiver af kød med salatblade,tomat-peberfrugtkompotog godtbrød eller boller.