Kandiserede æbler: Sådan gør du trin for trin
Glaserede æbler er flotte at se på, og det tager ingen tid at lave, så tag børnene med i køkkenet, når æblerne skal iklædes den festlige juledragt.
4 stk. kandiserede æbler
Ingredienser
- 4 røde æbler, f.eks. coxorange, ingridmarie, rød aroma el. pink lady
- 4 træpinde
- Glasering:
- 250 g sukker
- 1½ dl vand
- 1 tsk. eddike
- Pynt: 1-2 dl kokosmel
Sådan laver du kandiserede æbler
- Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver
- Kog sukker, vand og eddike op i en gryde, til det bobler med seje bobler og bliver svagt gyldent
- Pas på, sukkerlagen er meget varm. dyp æblerne i sukkerlagen, og vend dem i kokosmel. Lad æblerne tørre på bagepapir på en bageplade
- Det er en god ide at lade den voksne håndtere den varme sukkerlage, da den bliver meget varm. Til gengæld er det et godt børneprojekt at vende æblerne i kokosmel. Husk at lade æblerne tørre på bagepapir på en bageplade.
Sådan laver du kandiserede æbler
- Dyp de glaserede æbler i hakkede mandler
- Tril karamelæblerne i hakkede hasselnødder
- Prøv også at glasere de små lækre pigeonæbler.
Sådan laver du kandiserede æbler
- Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver.
- Kog fløde, sukker og sirup sammen i en gryde ca. 7-10 min. Kom lidt af karamellen i et glas med koldt vand. Kan karamellen trilles til en kugle, er den klar, ellers skal den koge lidt længere.
- Dyp æblerne i karamel, og lad dem tørre på bagepapir på en bageplade.