Kandiserede æbler

Kandiserede æbler: Sådan gør du trin for trin

Glaserede æbler er flotte at se på, og det tager ingen tid at lave, så tag børnene med i køkkenet, når æblerne skal iklædes den festlige juledragt.

4 stk. kandiserede æbler

Ingredienser

  • 4 røde æbler, f.eks. coxorange, ingridmarie, rød aroma el. pink lady
  • 4 træpinde
  • Glasering:
  • 250 g sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk. eddike
  • Pynt: 1-2 dl kokosmel

Sådan laver du kandiserede æbler

  1. Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver
  2. Kog sukker, vand og eddike op i en gryde, til det bobler med seje bobler og bliver svagt gyldent
  3. Pas på, sukkerlagen er meget varm. dyp æblerne i sukkerlagen, og vend dem i kokosmel. Lad æblerne tørre på bagepapir på en bageplade
  4. Det er en god ide at lade den voksne håndtere den varme sukkerlage, da den bliver meget varm. Til gengæld er det et godt børneprojekt at vende æblerne i kokosmel. Husk at lade æblerne tørre på bagepapir på en bageplade.

Sådan laver du kandiserede æbler

  1. Dyp de glaserede æbler i hakkede mandler
  2. Tril karamelæblerne i hakkede hasselnødder
  3. Prøv også at glasere de små lækre pigeonæbler.

Sådan laver du kandiserede æbler

  1. Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver.
  2. Kog fløde, sukker og sirup sammen i en gryde ca. 7-10 min. Kom lidt af karamellen i et glas med koldt vand. Kan karamellen trilles til en kugle, er den klar, ellers skal den koge lidt længere.
  3. Dyp æblerne i karamel, og lad dem tørre på bagepapir på en bageplade.