Kanelboller

Lækre og milde kanelboller

Kom godt i gang fra morgenstunden: Milde og bløde boller til morgenkaffen er en god start på dagen, især når de er hjemmebagte.

Ca. 22 stk.

Ingredienser

  • Kanelboller
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl neutral olie
  • ca. 600 g mel
  • æggehvide til pensling
  • kanel og rørsukker til drys

  1. Lun mælken, og hæld den over smuldret gær, salt og sukker. Tilsæt olie oghalvdelen af melet, og pisk det hele grundigt. Tilsæt mere mel, ælt dejen igennem,og lad den hæve lunt og tildækket i ca.40 min.
  2. Del dejen, og form den til boller. Laddem efterhæve på to plader med bagepapir i ca. 20 min.
  3. Pensl med letpisket æggehvide, drysmed kanel og sukker, og giv hver af bollerne et dybt klip. Bag bollerne ved 210gr. i ca. 13 min., og lad dem køle af på enrist.