Kanelbrød
Brødet dufter, som det gjorde hos mormor, når du tager det ud af ovnen!
2 stk.
Ingredienser
- 2½ dl fløde
- 25 g gær
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 400 g mel
- Fyld og pynt:
- knap 1 dl sirup
- 50 g farin eller rørsukker
- 1 spsk. kanel
- smør til formene
- æg til pensling
- tesukker og kanel til drys
- Lun fløden, og hæld denover gær, sukker og salt. Tilsætgradvis mel, og ælt dejen færdig.Lad den hæve tildækket ica. 45 min.
- Slå dejen ned, del den, ogklap den ud i 1-2 cm tykkefirkanter. Lun siruppen, ogbred den ud over dejen, menlad kanten være fri. Drys medfarin/rørsukker og kanel, og trilforsigtigt dejen sammen. Lægden i smurte forme.
- Lad dejen efterhæve ca. 30min. Pensl med æg, og drysmed kanel og tesukker. Bagkanelbrødet ved 200 gr. i ca.25 min.