Kanelbrød

Kanelbrød

Brødet dufter, som det gjorde hos mormor, når du tager det ud af ovnen!

2 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl fløde
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 400 g mel
  • Fyld og pynt:
  • knap 1 dl sirup
  • 50 g farin eller rørsukker
  • 1 spsk. kanel
  • smør til formene
  • æg til pensling
  • tesukker og kanel til drys

  1. Lun fløden, og hæld denover gær, sukker og salt. Tilsætgradvis mel, og ælt dejen færdig.Lad den hæve tildækket ica. 45 min.
  2. Slå dejen ned, del den, ogklap den ud i 1-2 cm tykkefirkanter. Lun siruppen, ogbred den ud over dejen, menlad kanten være fri. Drys medfarin/rørsukker og kanel, og trilforsigtigt dejen sammen. Lægden i smurte forme.
  3. Lad dejen efterhæve ca. 30min. Pensl med æg, og drysmed kanel og tesukker. Bagkanelbrødet ved 200 gr. i ca.25 min.