Kaneljulekiks
Perfekte hygge-julekiks til en kop stærk te på de mørke vintereftermiddage.
Ingredienser
- Ca. 20 stk.
- 200 g blødt smør
- 175 g flormelis
- 250 g mel
- 50 g mandelmel
- 2 spsk kanel
- 1 knsp salt.
- Rør smør blødt med flormelis. Tilsæt mel, mandelmel, kanel og salt og ælt ingredienserne sammen til en fast dej – evt. på en røremaskine, Hvis den virker meget tør og er svær at ælte, så tilsæt 1-2 spsk koldt vand. Lad dejen hvile køligt i en halv times tid, før den rulles ud på en flade drysset med lidt mel til ca. 5 mm tykkelse. Tryk kiksene ud med en rund form/glas eller lignende med en omkreds på ca. 6-7 cm. Bag kanelkiksene i 6-8 min. ved 200 grader til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
- Se flere juleopskrifter her.