Kanelsnurrer med klementiner
En julet tvist af de dejlige kanelsnurrer. Nyd de smukke kranse friskbagte, eller opbevar dem i køleskabet, og lun dem i ovnen før servering.
9 kager
Total:1 time 30 minutter
Dej:
- 2 dl sødmælk
- 1 dl kogende vand
- 25 g gær
- ½ appelsin (øko)
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 500 g hvedemel
- 100 g blødt smør
- 100 g blødt smør
- 100 g farin
- 50 g mel
- 1 æg
- 3 spsk. stødt kanel
- 9 klementiner eller mandariner
- 1 æg
- sukker eller kanelsukker
Sådan gør du:
- Dej: Bland mælk med kogende vand, og lad det køle af til 37 grader. Rør gæren i væsken, og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, sukker og salt. Tilsæt melet, og ælt dejen godt sammen.
- Ælt smørret i lidt ad gangen, til dejen er blank og smidig. Lad den hæve tildækket i 1 time.
- Ælt dejen igennem, og del den i 4 ens portioner (á ca. 250 g). Form dem til flade boller, pak dem ind i film, og sæt dem i køleskab i 30-60 min.
- Kanelfyld: Pisk alle ingredienserne sammen med en håndmikser.
- Tag en bolle ud af køleskabet, og rul den ud til en firkant ca. 20x60 cm. Smør en fjerdedel af fyldet (ca. 75 g) på dejen, og rul sammen fra den lange side.
- Del "rouladen" i 3 stykker á 20 cm, og læg dem i køleskabet. Gentag med 2 dejstykker mere.
- Rul det sidste dejstykke ud i en cirkel (32 cm), og smør det sidste kanelfyld på. Udstik til 9 cirkler
- (9-10 cm), og læg dem med god plads imellem på 2 bageplader med bagepapir.
- Pil klementinerne, og læg en på hver dejcirkel.
- Tril hver roulade ca. 30 cm lang, del den igennem på langs, og sno de to stykker sammen. Læg dem som en krans omkring hver klementin, og hæft dejsamlingen ind under bunden.
- Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
- Pensl kransene med sammenpisket æg, og drys klementinerne med sukker eller kanelsukker. Bag kransene ved 180 grader varmluft i ca. 25 min. Afkøl på en rist.