Karbonader med sursød flødesauce
Klassiske karbonader med nyt og spændende tilbehør.
(4 pers.)
Ingredienser
- 500 g hakket kalve- el. svinekød (eller en blanding) maks. 10 % fedt
- salt, peber
- 1 sammenpisket æg
- 2 dl rasp
- 30 g smør til stegning
- Sursød flødesauce:
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- ca. 4 dl bouillon el. hjemmekogt hønse- el. kyllingefond
- 1 dl piskefløde
- ca. 1 spsk. hvidvinseddike
- ca. 1 spsk. sukker
- salt, peber
- Tilbehør:
- kartofler og pandestegte grønsager (f.eks. af porrer, persillerødder og gulerødder)
- Pynt:
- friskhøvlet peberrod
- Form kødet til 4 karbonader. Krydr med salt og peber. Vend karbonaderne i æg og herefter i rasp. Steg dem i gyldent smør på panden. Det tager ca. 15 min. i alt, og de skal være helt gennemstegte.
- Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet ud heri. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring. Tilsæt fløde, hvidvinseddike, sukker, salt og peber. Kog kort saucen op, og smag til.
- Server saucen til karbonaderne sammen med kartofler og stegte grønsager. Pynt retten med friskrevet peberrod.