Karbonader med sursød flødesauce

Karbonader med sursød flødesauce

Klassiske karbonader med nyt og spændende tilbehør.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- el. svinekød (eller en blanding) maks. 10 % fedt
  • salt, peber
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 dl rasp
  • 30 g smør til stegning
  • Sursød flødesauce:
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • ca. 4 dl bouillon el. hjemmekogt hønse- el. kyllingefond
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 1 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 1 spsk. sukker
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • kartofler og pandestegte grønsager (f.eks. af porrer, persillerødder og gulerødder)
  • Pynt:
  • friskhøvlet peberrod

  1. Form kødet til 4 karbonader. Krydr med salt og peber. Vend karbonaderne i æg og herefter i rasp. Steg dem i gyldent smør på panden. Det tager ca. 15 min. i alt, og de skal være helt gennemstegte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet ud heri. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring. Tilsæt fløde, hvidvinseddike, sukker, salt og peber. Kog kort saucen op, og smag til.
  3. Server saucen til karbonaderne sammen med kartofler og stegte grønsager. Pynt retten med friskrevet peberrod.