Kærnemælksfromage med rabarber og ingefærknas

Kærnemælksfromage med rabarber og ingefærknas

Prøv en lækker fromage lavet på kærnemælk og top med lækkert knas af rabarber og ingefær.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Køletid: 3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Rabarber:
  • 500 g rabarberstilke (skåret i 3 cm’s snitter)
  • 150 g rørsukker
  • Fromage:
  • 1 stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 4 blade husblas
  • ½ l økologisk kærnemælk
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 3 spsk sukker
  • 1 dl piskefløde
  • Krymmel:
  • 4-6 ingefærkager

  1. Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 min.). Hæld det straks i en skål til afkøling.
  2. Fromage: Flæk vaniljestangen,skrab kornene ud og pisk dem sammenmed sukker og æggeblommer. Udblødhusblassen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i 1 dlkærnemælk ved meget svag varme.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af kærnemælkenlidt ad gangen.Rør kærnemælken i æggeblommemassen.Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskumi kærnemælksblandingen,når denbegynder at stivne.
  4. Fordel rabarber og fromagei dessertglas ogstil dem koldt min. 3 timer.
  5. Knus ingefærkagerne groft og drys dem over desserterne inden servering.