Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær

Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær

Skøn dessert som vor mormor lavede den - den syrlige kærnemælkfromage får her selskab af en frisk jordbær-rabarberkompotkompot.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: få minutter
  • Størknetid: ca. 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 2½ dl gammeldags kærnemælk
  • 25 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ citron (fintrevet skal)
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 4 blade husblas
  • Tilbehør:
  • 150 g rabarber (rensede, stykker)
  • 50 g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 dl jordbærsaft (ufortyndet)
  • 200 g jordbær (stykker)

  1. Rør kærnemælken sammenmed sukker, vaniljekorn og citronskal.
  2. Læg husblassen i koldt vand ca. 5 min. Fjern vandet. Varm halvdelen af fløden op, smelt husblassenheri og køl detaf. Rør fløden i kærnemælksblandingen.
  3. Piskden anden halvdel af fløden til skum og vend den i. Fordel blandingen i portionsglas og sætfromagen i køleskabet i ca. 2 timer.
  4. Kompot: Bland rabarbernemed sukker og kartoffelmel i et ovnfastfad.
  5. Hæld jordbærsaftenved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tilsæt jordbærrene og bag, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten og server den til.