Opskrift på lun svampe-valnøddepaté

Lun svampe-valnøddepaté

Opskriften er fra Tina Scheftelowitz’ og Christine Bille Nielsens bog Vegetarisk vellyst. Retten er en nyfortolkning af Varm champignonpaté fra Karolines Køkken 3, 1986.

4

Ingredienser

  • 1 dl hel quinoa (3 dl kogt)
  • 1¾ dl vand
  • salt
  • 50 g valnøddekerner
  • 300 g løg
  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk olivenolie + til pensling
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk hakket frisk estragon eller 1 spsk tørret
  • 2 æg
  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 1½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • Til servering: En sprød salat og evt. en yoghurtdip.

Sådan laver du svampe-valnøddepaté

  1. Skyl quinoaen i en sigte i koldt vand. Kog den under låg med vandet i 10 min., tag gryden af varmen, vend salt i og lad det trække i 10 min. under låg. Lad quinoaen køle af. Hak valnødderne groft. Rist dem på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Ryst panden undervejs. Pil og hak løgene fint.
  2. Skyl champignonerne under rindende vand. Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle. Hak svampene fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 min., rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min., til svampene er tørre og ristede. Tag svampene af varmen, kom dem i skål og vend med quinoa, valnødder, presset hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.
  3. Kom blandingen i et ildfast fad på ca. 15 x 20 cm, der er smurt med lidt olie. Blandingen er her ca. 3 cm høj – hvis den er højere, skal den blot bage lidt længere tid. Bag den i ovnen ved 175° (ej varmluft) i ca. 30 min., til patéen er fast ved et let tryk.
  4. Prøv også Karolines indbagte svinemørbrad med hasselbackkartofler