Karrysuppe med rejer og ris
Få varmen med en god karrysuppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge-/stegetid: 30 min.
- 1 hokkaidogræskar (eller butternutsquash, ca. 500 g græskarkød)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 2 spsk. olivenolie
- 2-3 tsk. rød karrypasta (eller alm. karry)
- 1 dåse kokosmælk
- 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
- 2 tsk. farin (eller rørsukker)
- 2-3 tsk. lime- eller citronsaft
- salt og peber
- Tilbehør:
- 2-4 dl ris
- 200-300 g rejer (pillede)
- Drys:
- frisk koriander (eller persille)
- Skræl græskarret, halvér det, og fjern kernerne. Skær frugtkødet i terninger på 2x2 cm.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint.
- Sautér løg, hvidløg og ingefær bløde og blanke i olie i ca. 5 min. Tilsæt karrypasta og græskarkød, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min.
- Kog risene efter pakkens anvisning.
- Blend ca. halvdelen af græskarterningerne med lidt suppe, rør det tilbage i gryden, og varm igennem. Smag til med farin, citrussaft, salt og evt. mere karry. Vend rejerne i suppen, og varm igennem i 1 min.
- Servér i dybe tallerkner med kogte ris og grønt drys.