Karrysuppe med rejer og ris

Karrysuppe med rejer og ris

Få varmen med en god karrysuppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge-/stegetid: 30 min.
  • 1 hokkaidogræskar (eller butternutsquash, ca. 500 g græskarkød)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 tsk. rød karrypasta (eller alm. karry)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
  • 2 tsk. farin (eller rørsukker)
  • 2-3 tsk. lime- eller citronsaft
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • 2-4 dl ris
  • 200-300 g rejer (pillede)
  • Drys:
  • frisk koriander (eller persille)

  1. Skræl græskarret, halvér det, og fjern kernerne. Skær frugtkødet i terninger på 2x2 cm.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint.
  3. Sautér løg, hvidløg og ingefær bløde og blanke i olie i ca. 5 min. Tilsæt karrypasta og græskarkød, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min.
  4. Kog risene efter pakkens anvisning.
  5. Blend ca. halvdelen af græskarterningerne med lidt suppe, rør det tilbage i gryden, og varm igennem. Smag til med farin, citrussaft, salt og evt. mere karry. Vend rejerne i suppen, og varm igennem i 1 min.
  6. Servér i dybe tallerkner med kogte ris og grønt drys.