Kartoffel-latkes
Små kartoffelpandekager, der fungerer perfekt som appetizer. Du kan sagtens lave dem dagen før og varme dem op i ovnen.
Ingredienser
- Til 20 stk
- 500 g kartofler
- 6 spsk hvedemel
- 2 æg
- 1 løg
- salt og sort peber
- olie til stegning
- Topping:
- 1 dl creme fraiche 18%
- 100 g lakserogn eller stenbiderrogn
- 1 æble
- 1 lille bundt dild
Sådan gør du:
- Riv kartoflerne groft, gerne med skræl på, og kom dem over i en si. Pres så meget vand fra, som muligt og kom kartoflerne over i en skål. Riv løget og bland det sammen med kartoflerne, hvedemel og æg. Krydr med lidt salt og sort peber.
- Varm en pande op med lidt olie, og steg små kartoffelpandekager, ca. 1 spsk kartoffel-dej per styk. Steg dem ved middel varme i 5 minutter på hver side, og hold dem varme undervejs i en 70 grader varm ovn.
- Skær æblet i fine tern, og hak dilden groft. Top hver kartoffel-latkes med creme fraiche, en skefuld rogn og pynt med æble og dild.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Corned beef med coleslaw