Skønne kartoffelkager med hindbær
Lækre kartoffelkager - du nemt selv kan bage. Her får du opskriften på kartoffelkager lavet med vandbakkelsesdej og selvfølgelig med det klassiske marcipanlåg drysset med kakao.
6-8 stk. kartoffelkager
Total:1 time
Ingredienser
- Vandbakkelsesdej:
- 2 dl vand
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- ca. 3 æg
- Kagecreme:
- 2 1⁄2 dl mælk
- 2 æg
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse 1 dl piskefløde
- Desuden:
- 11⁄2 dl piskefløde til skum
- ca. 1 dl hindbærmarmelade
- ca. 300-400 g marcipan usødet kakaopulver
Sådan laver du kartoffelkager
- Kom vandet i en gryde sammen med smørret, og kog det op, til smørret er smeltet. Tilsæt hvedemelet, og rør rundt, til dejen slipper grydens sider. Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle ca. 10 min.
- Pisk æggene let sammen, og pisk lidt i ad gangen. Dejen må ikke blive tyndere, end at den holder formen, når den smøres ud på bagepapir.
- Fordel dejen i 8 cm lange ovale plader af ca. 1 cm tykkelse.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Afkøl.
- Pisk mælk, æg, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunktet under omrøring. Lad cremen småboble ca. 1 min., mens der røres. Hæld cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Lad det køle af.
- Pisk 1 dl fløde til skum. Pisk nu cremen igennem med håndmikseren. Kom flødeskummet i cremen.
- Flæk vandbakkelserne med en brødkniv. fordel kagecremen i bunden af vandbakkelserne. Fordel 1 1⁄2 tsk. hindbærmarmelade over cremen.
- Pisk resten af fløden til skum, og fordel lidt skum over marmeladen. Luk vandbakkelserne til.
- Udrul marcipanen i ovaler, der kan dække kagerne. læg marcipanen over kagerne, og sigt med kakaopulver.