Kartoffelpizza med tomatsalat

Kartoffelpizza med tomatsalat

Ingredienser

  • Dej:
  • ½ dl vand (lunkent)
  • 15 g gær
  • salt
  • 50 g mel
  • 50 g revet ost (max 45+)
  • 100 g nye kartofler
  • 5 g olie (til stegning)
  • friske rosmarinkviste
  • flagesalt
  • Tomatsalat:
  • 150 g tomater (skiver)
  • 25 g rucolasalat
  • 25 g salatløg (tynde ringe)
  • 10 g olie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber

  1. Kom vandet i en skål og udrør gær og salt heri. Kom melet i og rør godt sammen. Lad det hæve lunt til ca. dobbelt størrelse.
  2. Tag dejen ud med en grydeske, flad den ud på bagepapir på en bageplade og drys osten over.
  3. Skær nye, ukogte kartofler i meget tynde skiver og læg dem pænt oven på osten. Fordél olien hen over kartoflerne og drys med rosmarinkvisteog flagesalt.
  4. Bagpizzaen ved 250 grader i ca. et kvarter, til pizzaen er gylden, og dejen er gennembagt.
  5. Bland tomater med rucola ogløgringe. Dryp olie og eddike over salaten og krydr med salt og peber. Servér pizzaen med salaten.
  6. Kalorier 563 kcal
  7. Protein 24 g (17%)
  8. Kulhydrat 63 g (44%)
  9. Fedt 25 g (39%)
  10. Kostfibre 6 g
  11. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
  12. Køb bogen - klik her