Kartoffelpizza med tomatsalat
Ingredienser
- Dej:
- ½ dl vand (lunkent)
- 15 g gær
- salt
- 50 g mel
- 50 g revet ost (max 45+)
- 100 g nye kartofler
- 5 g olie (til stegning)
- friske rosmarinkviste
- flagesalt
- Tomatsalat:
- 150 g tomater (skiver)
- 25 g rucolasalat
- 25 g salatløg (tynde ringe)
- 10 g olie
- 1 spsk balsamicoeddike
- salt og peber
- Kom vandet i en skål og udrør gær og salt heri. Kom melet i og rør godt sammen. Lad det hæve lunt til ca. dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud med en grydeske, flad den ud på bagepapir på en bageplade og drys osten over.
- Skær nye, ukogte kartofler i meget tynde skiver og læg dem pænt oven på osten. Fordél olien hen over kartoflerne og drys med rosmarinkvisteog flagesalt.
- Bagpizzaen ved 250 grader i ca. et kvarter, til pizzaen er gylden, og dejen er gennembagt.
- Bland tomater med rucola ogløgringe. Dryp olie og eddike over salaten og krydr med salt og peber. Servér pizzaen med salaten.
- Kalorier 563 kcal
- Protein 24 g (17%)
- Kulhydrat 63 g (44%)
- Fedt 25 g (39%)
- Kostfibre 6 g
- Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
- Køb bogen - klik her