En skøn variation over mormors klassiske kartoffelsalat.
(4 pers.)
Tid: ca. 20 min.
800 g vaskede kartofler
2 æbler
1 rødløg
50 g saltede nødder, f.eks. mandler, peanuts eller cashewnødder
1 lille bundt purløg
1 bakke karse evt. lidt brøndkarse
Annonse
2 dl cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. sød sennep
2 spsk. kapers
salt og peber
1. Kog kartoflerne i ca. 12 min., til de er lige netop møre, og afkøl dem.
2. S kær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne og løget i tynde både. Hak nødderne.
3. Skyl, og hak krydderurterne. Rør cremefraiche med mayonnaise, sød sennep og 2/3 af krydderurterne. Smag til med salt og peber, og vend med kartoflerne. Vend dernæst æbler, løg og nødder i kartoffelsalaten. Drys resten af krydderurterne over kartoffelsalaten før servering.