Kartoffelsalat med æbler og nødder

Kartoffelsalat med æbler og nødder

Lav lækkert tilbehør til weekendens grillaftener. Her er opskriften på en skøn variation af mormors klassiske kartoffelsalat.

KARTOFFELSALAT MED ÆBLER OG NØDDER

En skøn variation over mormors klassiske kartoffelsalat.

(4 pers.)

Tid: ca. 20 min.

800 g vaskede kartofler

2 æbler

1 rødløg

50 g saltede nødder, f.eks. mandler, peanuts eller cashewnødder

1 lille bundt purløg

1 bakke karse evt. lidt brøndkarse

2 dl cremefraiche

1 spsk. mayonnaise

1 spsk. sød sennep

2 spsk. kapers

salt og peber

1. Kog kartoflerne i ca. 12 min., til de er lige netop møre, og afkøl dem.

2. S kær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne og løget i tynde både. Hak nødderne.

3. Skyl, og hak krydderurterne. Rør cremefraiche med mayonnaise, sød sennep og 2/3 af krydderurterne. Smag til med salt og peber, og vend med kartoflerne. Vend dernæst æbler, løg og nødder i kartoffelsalaten. Drys resten af krydderurterne over kartoffelsalaten før servering.


Læs også: Sådan laver du: Agurkesalat og ristede løg