Kartoffelsalat med Cæsar-dressing

Kartoffelsalat med Cæsar-dressing

Klassisk kartoffelsalat i en skøn harmoni med den velkendte Cæsardressing. Kan anrettes i små portionsglas med små gafler til.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/trækketid: 16 min.
  • 1½ kg nye kartofler
  • 1 bundt rucolasalat
  • 2-3 mini-romainesalater
  • Dressing:
  • 5 fed hvidløg
  • 4 ansjosfileter
  • 3 æggeblommer (½ dl, evt. pasteuriserede)
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1½ dl jomfruolivenolie
  • 2-3 spsk. vand
  • salt og peber

  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen, og lad dem trække færdige under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand, dryp af, og køl af.
  2. Dressing:
  3. Pil hvidløgsfeddene, og kog dem i vand i 10 min. Skyl dem i koldt vand, og dryp af i en sigte.
  4. Kom de kogte hvidløgsfed, ansjoser, æggeblommer, sennep og vineddike i en blender, og kør det sammen til en tyk puré. Tilsæt olien lidt ad gangen – til det bliver en cremet dressing. Justér tykkelsen med lidt vand, og smag til med (salt og) peber.
  5. Skær de afkølede (men ikke kolde) kartofler i skiver eller både, og vend dem sammen med dressingen.
  6. Skyl rucolasalat og romainesalat, og slyng dem tørre. Hak rucolasalaten groft, og vend den i salaten før servering. Anret med sprøde romainesalat-blade.