Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Pift din grillmad op med en god dansk kartoffelsalat.

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/trækketid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1½ kg kartofler
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1-2 bdt radiser
  • Dressing:
  • 125 g mayonnaise
  • ¼ l Skyr eller kvark
  • 1 dl fløde eller mælk
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • frisk estragon
  • salt og peber

  1. Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen og lad dem trække under låg, til de er møre (8-10 min.).
  2. Pil kartoflerne, skær dem i skiver eller tern og vend dem sammen med vineddike.
  3. Skyl de grønne asparges og knæk enderne af. Skær de grønne asparges i mindre stykker og damp dem i letsaltet vand i ca. 3 min. Læg dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver eller strimler.
  4. Pisk mayonnaise sammen med Skyr eller kvark. Rør fløde eller mælk i til passende konsistens og smag til med sennep, finthakket estragon, salt og peber.
  5. Vend kartofler og grønsager i dressingen og lad den trække min. 20 min.