Kartoffelsalat og agurk i sursød lage

Kartoffelsalat og agurk i sursød lage

Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Hviletid: 1 time
  • 750 g kolde, kogte kartofler
  • 1 slank agurk
  • Sursød lage:
  • 2½ dl eddike (evt. hvidvinseddike)
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. groft salt
  • 200 g sukker
  • 5-10 dildskærme
  • 1 bundt dild

  1. Kog eddike, vand, salt, sukker og skærmdild, til salt og sukker er opløst. Køl lagen af.
  2. Skær kartoflerne i terninger og agurken i skiver. Læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 1 time.
  3. Hæld lagen fra kartoffelsalaten, og tilsæt friskhakket dild lige før servering.