Kartoffelsuppe med laksebrød
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 25 min.
- Fryse-egnet uden fyld
- 600 g kartofler (melet sort, skrællede)
- 2-3 porrer (300 g, i ringe)
- 2-3 spsk smør
- 3-4 kviste frisk timian
- eller ca. ½ tsk tørret
- ca. 2 liter bouillon/vand
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- Røgetlaksemousse:
- 150 g røgede lakserester (uden skind og ben)
- 1½ dl piskefløde
- 12 små skiver flute (ca. 300 g)
- Pynt:
- feldsalat eller dild
- Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
- Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
- Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
- Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
- Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
- Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.