Kartoffelsuppe med laksebrød

Kartoffelsuppe med laksebrød

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 25 min.
  • Fryse-egnet uden fyld
  • 600 g kartofler (melet sort, skrællede)
  • 2-3 porrer (300 g, i ringe)
  • 2-3 spsk smør
  • 3-4 kviste frisk timian
  • eller ca. ½ tsk tørret
  • ca. 2 liter bouillon/vand
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • Røgetlaksemousse:
  • 150 g røgede lakserester (uden skind og ben)
  • 1½ dl piskefløde
  • 12 små skiver flute (ca. 300 g)
  • Pynt:
  • feldsalat eller dild

  1. Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
  2. Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
  3. Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
  4. Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
  5. Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
  6. Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.