Opskrift på kartofler i curry med ristet kokos

Kartofler i curry med ristet kokos

4

Ingredienser

  • 150 g røde linser
  • 1½ løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 2 tsk finthakket ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk gurkemeje
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk finthakket chili
  • ½ dåse hakkede, flåede tomater
  • 3½ dl vand
  • 800 g kartofler skåret i mindre tern
  • 2 stængler bladselleri skåret i små tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • saften af 1 lime
  • salt
  • 50 g kokos
  • 1 tsk finthakket chili (styrke efter smag og behag)
  • ½ bundt friske koriander eller en blanding af koriander og persille.

Sådan gør du

  1. Hæld linserne i en sigte, og skyl dem i koldt vand. Snit løget i små tern. Opvarm olivenolie i en gryde, og rist løgene i cirka 5 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt hvidløg, linserne og krydderierne: Sennepsfrø, ingefær, koriander, gurkemeje, kardemomme, kanel og chili og rist fortsat 1-2 min. Hæld de hakkede, flåede tomater og vand i gryden. Kom låg på, og kog linserne i 20 min.
  2. Kom kartofler og bladselleri i gryden, og kog videre i 10 min. ved svag varme til kartoflerne er møre. Tilsæt kokosmælk, kog retten igennem, og smag til med limesaft og salt.
  3. Rist kokos på en tør pande til det bliver let gyldent. Kom det i en skål, og bland det med hakket chili.
  4. Server kartoffelkarry-retten med kokosdrys og friske koriander, og spis den med for eksempel Naanbrød.

TIP

Kartofler i curry kan nemt ændres til en krydret linse-kartoffelsuppe ved at tilsætte 1 dåse hakkede, flåede tomater og 5-6 dl vand i stedet for den ovenstående tomat– og vandmængde. Skru desuden en lille smule op for krydderimængderne.