Kartofler i curry med ristet kokos
4
Ingredienser
- 150 g røde linser
- 1½ løg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk sennepsfrø
- 2 tsk finthakket ingefær
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk gurkemeje
- 5 kardemommekapsler
- 1 stang kanel
- 1 tsk finthakket chili
- ½ dåse hakkede, flåede tomater
- 3½ dl vand
- 800 g kartofler skåret i mindre tern
- 2 stængler bladselleri skåret i små tern
- 1 dåse kokosmælk
- saften af 1 lime
- salt
- 50 g kokos
- 1 tsk finthakket chili (styrke efter smag og behag)
- ½ bundt friske koriander eller en blanding af koriander og persille.
Sådan gør du
- Hæld linserne i en sigte, og skyl dem i koldt vand. Snit løget i små tern. Opvarm olivenolie i en gryde, og rist løgene i cirka 5 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt hvidløg, linserne og krydderierne: Sennepsfrø, ingefær, koriander, gurkemeje, kardemomme, kanel og chili og rist fortsat 1-2 min. Hæld de hakkede, flåede tomater og vand i gryden. Kom låg på, og kog linserne i 20 min.
- Kom kartofler og bladselleri i gryden, og kog videre i 10 min. ved svag varme til kartoflerne er møre. Tilsæt kokosmælk, kog retten igennem, og smag til med limesaft og salt.
- Rist kokos på en tør pande til det bliver let gyldent. Kom det i en skål, og bland det med hakket chili.
- Server kartoffelkarry-retten med kokosdrys og friske koriander, og spis den med for eksempel Naanbrød.