Kastanjesuppe

Kastanjesuppe

Skøn og cremet kastanjesuppe - lige til at blive mæt og glad af på en kold dag.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • 500 g friske kastanjer
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 gulerødder (tern)
  • 1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
  • 1 spsk olie eller smør
  • 1 l l grønsags- eller hønsebouillon
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • frisk estragon eller persille
  • 1-2 spsk sherry
  • salt og peber

  1. Skær de rå kastanjermidt over med en skarpkniv og læg dem i engryde med kogendevand i 3-4 min.
  2. Skyl kastanjernei koldt vandog pil skallen af. Brugevt. en fladtang til atgribe om skallen, såselve kastanjensmutter ud.
  3. Steg urterne blødeog blanke i en grydemed olie eller smørog vend kastanjerne igryden. Tilsæt bouillon.Lad suppen simre, tilgrønsager og kastanjerer helt møre.
  4. Blendsuppen sammen medcremefraiche og estragonog persille. Smagtil med sherry, salt ogpeber. Anret suppen iportioner og server.