Klassiske kiksekage med palmin

Gammeldags kiksekage

En skøn retroklassiker, som her er blevet opdateret med ingefær, appelsin og en grovere kiks. Men nyd den stadig i små stykker.

12-14 tynde skiver

Ingredienser

  • 1 lille brødform, ca. 8x15 cm
  • 250 g palmin
  • 125 g kakao
  • 175 g flormelis
  • 1 usprøjtet appelsin, saft og skal heraf
  • 50 g syltet ingefær, finthakket
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 pakke grahamskiks eller lignende grove kiks.

Sådan laver du kiksekage

  1. Smelt palminen i en gryde over svag varme, lad den køle lidt ned, og tilsæt de
  2. resterende ingredienser til kiksekage - på nær kiksene.
  3. Rør, indtil massen er glat. Det kan være, at cremen synes at skille lidt i starten,
  4. men rør blot videre, så vil den samle sig.
  5. Virker cremen meget stiv, kan du tilsætte lidt mere appelsinsaft.
  6. For formen med bagepapir eller film. Læg kiksekagecremen lagvis med kiksene – start og slut med cremen. Lad kiksekagen stå på køl og ”sætte sig” i et par timer, før du begynder at skære i den.
  7. Nyd den i små stykker.
  8. Verdens bedste kiksekage - uden palmin på BoligLiv.dk
  9. Lækker kiksekage med mørk og lys chokolade op Hendesverden.dk

Tip

Foretrækker du en lidt sødere kiksekage, så kan du bruge vaniljekiks i stedet for

grahamskiks.

SE OGSÅ: