Gammeldags kiksekage
En skøn retroklassiker, som her er blevet opdateret med ingefær, appelsin og en grovere kiks. Men nyd den stadig i små stykker.
12-14 tynde skiver
Ingredienser
- 1 lille brødform, ca. 8x15 cm
- 250 g palmin
- 125 g kakao
- 175 g flormelis
- 1 usprøjtet appelsin, saft og skal heraf
- 50 g syltet ingefær, finthakket
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 pakke grahamskiks eller lignende grove kiks.
Sådan laver du kiksekage
- Smelt palminen i en gryde over svag varme, lad den køle lidt ned, og tilsæt de
- resterende ingredienser til kiksekage - på nær kiksene.
- Rør, indtil massen er glat. Det kan være, at cremen synes at skille lidt i starten,
- men rør blot videre, så vil den samle sig.
- Virker cremen meget stiv, kan du tilsætte lidt mere appelsinsaft.
- For formen med bagepapir eller film. Læg kiksekagecremen lagvis med kiksene – start og slut med cremen. Lad kiksekagen stå på køl og ”sætte sig” i et par timer, før du begynder at skære i den.
- Nyd den i små stykker.
- Verdens bedste kiksekage - uden palmin på BoligLiv.dk
- Lækker kiksekage med mørk og lys chokolade op Hendesverden.dk
SE OGSÅ: