Spyd med svinekød

Kinesiske spyd med svinekød

Disse spyd er nemme at lave og smager skønt. Svinekødet er marineret i den kinesiske five spice blanding, der giver kødet den lækreste krydrede smag.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g svinebryst (skåret i tern ca. 3 x 3 cm)
  • 1½ tsk. kinesisk five spice blandingskrydderi (se boks nederst)
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. risvin eller tør sherry
  • 2 spsk. olie til pensling
  • lidt friskhakket rød chili og friske koriander
  • løse ris
  • lynstegte grøntsager f.eks. broccoli
  • sojasauce og sød chilisauce.

Sådan gør du:

  1. Kom kødet i en skål sammen med ingredienserne til marinaden, og vend det godt rundt.
  2. Lad kødet trække 30 min. i køleskab. Stik kødet på spyd. Pensl med olie.
  3. Læg dem i en bradepande på bagepapir. Steg dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. Tjek, at kødet er mørt.
  4. Server spyddene pyntet med frisk chili og koriander, og server med det foreslåede tilbehør.

Five spice

Kinesisk five spice krydderiblanding fås i forskellige udgaver. Vi har brugt Mill & Mortars udgave, som er blandet af fennikelfrø, anis, nellike, kanel og koriander. Hvis ikke du kan finde five spice, så brug garam masala eller karry.