Kirsebærkage med toscatop
Det er sæson for de søde kirsebær. Brug dem i en dejlig kage med mandeltop (toscatop). Kagen kan serveres som dessert med koldt flødeskum eller som kaffekage.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- (8-10 personer)
- Kage:
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 1 dl mælk
- 300 g udstenede, friske kirsebær (ca. 500 g hele)
- 2 spsk sukker
- 2 spsk majsstivelse
- Toscatop:
- 4 spsk mel
- 2 spsk sukker
- 2 spsk farin
- 30 g koldt smør
- 75 g mandelflager eller –splitter
- Tilbehør:
- Flødeskum
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
- Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken.
- Fyld dejen i en smurt springform eller dyb tærteform (24 cm). Vend de udstenede kirsebær med sukker og majsstivelse og fordel dem på dejen.
- Bland mel, sukker og farin sammen og hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet dej.
- Tilsæt mandler og fordel det over bærrene.
- Bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Stil den til afkøling på en rist og nyd kagen med flødeskum.