Kirsebærkugler

Kirsebærkugler

Lækre marcipankugler med syltede kirsebær.

(10 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 150 g marcipan
  • 1 spsk kirsebærsaft eller kirsebærlikør
  • 50 g amarenakirsebær
  • 100 g mørk chokolade
  • evt. frysetørede hindbær til pynt (købes hos bl.a. specialkøbmanden. dk)

  1. Ælt kirsebærsaften eller kirsebærlikøren ind i marcipanen.
  2. Skær marcipanen i 10 lige store skiver og læg et afdryppet amarenakirsebær på hver skive. Luk marcipanen omkring nougaten og form den til kugler. Stil dem koldt.
  3. Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
  4. Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad den smelte.
  5. Afkøl den under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm den så stille op igen til 31-32 grader.
  6. Dyp kuglerne i chokoladen, dryp dem af og læg dem på et stykke bagepapir. Pynt evt. med lidt guldstøv og stil dem til afkøling et tørt og køligt sted – dog ikke i køleskabet.