Klassisk Apple Pie
Lun apple pie med iskold flødeskum - mums!
KLASSISK APPLE PIE
(6 minitærter eller 1 stor)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g smør
1 æg
lidt vand
Fyld:
5 store æbler
50 g rosiner (kan udelades)
50 g sukker
2 tsk. kanel
1 æg til pensling
flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche
1. Rør mel, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.
2. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen. Saml dejen hurtigt med ægget og evt. lidt vand. Rul dejen sammen, og pak den i husholdningsfilm. Stil dejen køligt min. 1 time.
3. Skræl æblerne, hvis de er lidt kedelige. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Vend æbler med rosiner, sukker og kanel.
4. Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Udstik, så den passer i størrelsen til dine forme. Laver du de små tærter, skal du bruge tolv stykker. Alternativt to stykker dej, der passer til din store form.
5. Kom dejen i formene. Dejen skal ligge tæt mod bunden og siderne af formen. Trim kanterne til, så dejen kun hænger en smule ud over kanten.
6. Fordel fyldet i formene, og top med resten af dejen. Trim kanterne ved at klemme dejen med fingrene. Skær nogle snit i dejen med en skarp kniv.
7. Pensl med sammenpisket æg, og bag de små tærter i ca. 20 min. Den store pie bages i ca. 40 min. Server med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.
► SE OGSÅ: Pecan Pie
► SE OGSÅ: Skøn blåbærtærte
► SE OGSÅ: Klassisk rabarbertærte med fletlåg