Pie

Klassisk Apple Pie

Lun apple pie med iskold flødeskum - mums!

KLASSISK APPLE PIE

(6 minitærter eller 1 stor)

Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid

240 g hvedemel

125 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

150 g smør

1 æg

lidt vand

Fyld:

5 store æbler

50 g rosiner (kan udelades)

50 g sukker

2 tsk. kanel

1 æg til pensling

flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche

1. Rør mel, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

2. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen. Saml dejen hurtigt med ægget og evt. lidt vand. Rul dejen sammen, og pak den i husholdningsfilm. Stil dejen køligt min. 1 time.

3. Skræl æblerne, hvis de er lidt kedelige. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Vend æbler med rosiner, sukker og kanel.

4. Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Udstik, så den passer i størrelsen til dine forme. Laver du de små tærter, skal du bruge tolv stykker. Alternativt to stykker dej, der passer til din store form.

5. Kom dejen i formene. Dejen skal ligge tæt mod bunden og siderne af formen. Trim kanterne til, så dejen kun hænger en smule ud over kanten.

6. Fordel fyldet i formene, og top med resten af dejen. Trim kanterne ved at klemme dejen med fingrene. Skær nogle snit i dejen med en skarp kniv.

7. Pensl med sammenpisket æg, og bag de små tærter i ca. 20 min. Den store pie bages i ca. 40 min. Server med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche. 

► SE OGSÅ: Pecan Pie

► SE OGSÅ: Skøn blåbærtærte

► SE OGSÅ: Klassisk rabarbertærte med fletlåg