Chili con carne

Klassisk chili con carne

En klassisk opskrift på chili con carne

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 1 time
  • Ingredienser:
  • 500 g oksekød i tern (gullaschkød)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 dåse kidneybønner i saltlage
  • 1 stort løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 grøn peberfrugt (i små tern)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • ½ tsk chiliflager eller ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 dl vand
  • 1 dl øl
  • Tilbehør:
  • brød, ris eller tortillaer
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 bundt frisk koriander
  • evt. syltede jalapeños (stærk chili)

  1. Brun kødet på en stor pande i halvdelen af olien og krydr med salt og peber.
  2. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
  3. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde i resten af olien i 4-5 min.
  4. Tilsæt kødet, bønnerne, tomaterne, tomatpuré, chili, spidskommen, oregano, vand og øl.
  5. Kog det hele op, skru ned til lav varme og lad retten simre 1 time under låg. Smag til med salt og peber.