Kalvefrikasse
De spæde forårsgrøntsager kommer fint til sin ret i denne lette frikasse, som smager dejligt af forår.
4
Total:1 time 55 minutter
Ingredienser
- Kød & kogelage:
- 1 kg kalvekød – bov, klump eller tykkam
- 2 gulerødder, skåret i store tern
- 1 mellemstort løg
- 200 g knoldselleri, skåret i store tern
- 2 kviste frisk timian
- 1 dl hvidvin
- 10-15 hele peberkorn
- 4 enebær
- 2 friske laurbærblade
- Frikasse:
- 2 spsk smør
- 3 spsk mel
- 1 liter bouillon (fra kalvekødet)
- ca. 1 ½ dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk salt + friskkværnet peber
- 1 bundt nye små gulerødder
- 1 bundt grønne asparges
- 250 g ærter, gerne friskbælgede
- lidt frisk dild til at drysse over den færdige frikasse
- Tilbehør: evt kogte nye kartofler
Sådan laver du kalvefrikasse:
- Kom alle ingredienserne til kogelagen i en stor gryde, og dæk med koldt vand. Bring vandet i kog og lad det simre i ca 1 ½ time, imens du skummer urenheder væk undervejs. Tag så kødet op, og sigt grøntsager og krydderurter fra lagen. Gem kogevandet/bouillonen. Skær kødet i mundrette bider på ca 2 x 2 cm. Alt det her kan du sagtens lave dagen i forvejen.
- Til selve frikasseen; smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Rør grundigt over medium varme, til opbagningen er glat og slipper siderne. Spæd op med lagen fra kalvekødet, og tilsæt fløde, sennep og salt og peber.
- Gør grøntsagerne klar, og bring en gryde vand i kog med 1 tsk salt. Tilsæt grøntsagerne, når vandet spilkoger. Efter ½ minut hældes vandet fra. Kom de afdryppede grøntsager sammen med kødet i saucen, og varm det hele op et par minutter. Servér frikaseen varm med friskhakket dild og nye kartofler til.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter