Klassisk koldskål med græskarkerne-chrunch
Koldskålen er klassisk, men det knasende tilbehør har vi fornyet og det smager fantastisk.
4 personer
Koldskål
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 1 dl sukker evt. lyst rørsukker
- korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. citronsaft
- 1 l kærnemælk
- Tilbehør:
- Crunch med græskarkerner (se bokstekst), flødeskum af 2 dl piskefløde og sommerbær
- 1 dl ahornsirup
- 1 dl speltflager eller havregryn
- 50 g hakkede mandler
- 1 dl græskarkerner
- 3 spsk. sesamfrø
Koldskål:
- Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn.
- Rør citronsaft og kærnemælk i.
- Stil koldskålen i køleskab en times tid. Server med chrunch, flødeskum og bær.
Chrunch:
- Varm sirup op på en pande. Kom speltflager, mandler, græskarkerner og sesamfrø i, og varm det hele sammen et par min., mens du vender rundt i det. Det skal blive gyldent. Pas på, det ikke brænder på.
- Fordel det på et stykke bagepapir på en bageplade. Lad det stivne. Kan opbevares i et tætsluttende glas en uges tid.