Klassisk lasagne
Den helt klassiske lasagne med kødsauce og bechamel.
6-8
Total:2 timer 15 minutter
Ingredienser
- 1 pakke lasagneplader
- Kødsauce:
- 3 spsk olivenolie
- 100 g lufttørret bacon, i tern
- 2 store løg, mellemfint hakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 gulerødder, i små tern
- 2 stængler bladselleri, i små tern
- ½ hoved knoldselleri, i små tern
- 500 g hakket oksekød
- ½ tsk sød paprika evt. syltet rød peber i strimler
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ dåse tomatpure
- 1 ½ dl rødvin
- 3 kviste timian
- smag til med salt, peber og mørk balsamicoeddike
- Bechamelsauce:
- 1 stor spsk smør
- 2 spsk mel
- ca. 8 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- revet muskatnød
- Topping:
- 2 poser frisk mozzarella
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde, svits baconen, indtil fedtet begynder at smelte af. Tilsæt løg og hvidløg, lad stege, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem stege med 2 min.
- Steg hakkekødet af på en pande med fedtstof, til det er brunet, tilsæt til grøntsagerne. Hæld paprika, syltet peber, tomater, tomatpure, rødvin og timian på, lad simre mindst en time, gerne 3-4 timer. Smag til med salt, peber og balsamico.
- Imens kødsaucen koger, laves bechamelsaucen. Smelt smørret i en gryde, og rør så melet ud i smørret. Tilsæt mælken lidt efter lidt, imens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper. Smag til med salt, peber og evt. revet muskat, og sæt saucen til side, så den kan køle.
- Smør et ildfast fad, og start med et lag pastaplader, dernæst kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt sådan, og drys revet mozzarella over det sidste lag bechamel.
- Bag 45 min, lad trække 15 min, og servér.
PRØV OGSÅ: Lasagne med krabbe og porrer