Klassisk marmorkage
ca. 15 stk.
Ingredienser
- Lys dej:
- 200 g smør
- 250 g flormelis
- 3 æg
- 350 g hvedemel
- 1½ spsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl kokosmel
- 1 dl kærnemælk
- Mørk dej:
- halvdelen af den lyse dej
- 4 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. pulverkaffe
- 2 spsk. kogende vand
- rør smør og flormelis sammen i enskål, til det er blødt og cremet. Tilsæt etæg ad gangen, og pisk grundigt mellemhvert æg. Bland mel, bagepulver, vaniljesukkerog kokosmel i en skål, og komdet hele i smørblandingen sammen medkærnemælken. rør, til dejen har en jævnkonsistens.
- Kom halvdelen af den lyse dej i enanden skål. Tilsæt kakaopulver, og opløskaffe og vand. Tilsæt kaffen, og rør dethele sammen til en mørk dej.
- Kom skiftevis en skefuld lys og enskefuld mørk dej i den smurte bageform.Brug skaftet af en ske til at lave cirkulærebevægelser i dejen, fra den ene ende afformen til den anden, så de to deje mikseslidt.
- Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn,og bag kagen ca. 45 min. Sluk ovnen,og bag den endnu ca. 15 min. på eftervarmen.Dæk formen undervejs medstanniol, hvis kagen bliver for mørk påoverfladen.