Klassisk marmorkage

Klassisk marmorkage

ca. 15 stk.

Ingredienser

  • Lys dej:
  • 200 g smør
  • 250 g flormelis
  • 3 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1½ spsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl kærnemælk
  • Mørk dej:
  • halvdelen af den lyse dej
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. pulverkaffe
  • 2 spsk. kogende vand

  1. rør smør og flormelis sammen i enskål, til det er blødt og cremet. Tilsæt etæg ad gangen, og pisk grundigt mellemhvert æg. Bland mel, bagepulver, vaniljesukkerog kokosmel i en skål, og komdet hele i smørblandingen sammen medkærnemælken. rør, til dejen har en jævnkonsistens.
  2. Kom halvdelen af den lyse dej i enanden skål. Tilsæt kakaopulver, og opløskaffe og vand. Tilsæt kaffen, og rør dethele sammen til en mørk dej.
  3. Kom skiftevis en skefuld lys og enskefuld mørk dej i den smurte bageform.Brug skaftet af en ske til at lave cirkulærebevægelser i dejen, fra den ene ende afformen til den anden, så de to deje mikseslidt.
  4. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn,og bag kagen ca. 45 min. Sluk ovnen,og bag den endnu ca. 15 min. på eftervarmen.Dæk formen undervejs medstanniol, hvis kagen bliver for mørk påoverfladen.