Klatkager med æblemos

Klatkager med æblemos

Ingredienser

  • Risengrød:
  • 2 dl minimælk
  • 40 g rå grødris
  • et lille nip salt
  • 2 æg
  • lidt reven økologisk citronskal
  • et nip kardemomme
  • 2 spsk multisød
  • 30 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g DDV plante 70 til stegning
  • Æblemos:
  • 1 madæble
  • lidt citronsaft
  • 3 spsk multisød

  1. Kog en risengrød af minimælk og grødris. Grøden skal koges ved laveste blus i cirka 50 minutter, til risene er helt møre. Smag til med et lille nip salt. Køl derefter risengrøden helt af.
  2. Bland den kolde risengrød med æg, reven citronskal, kardemomme, multisød, mel og bagepulver.
  3. Varm en pande op med fedtstoffet og kom dejen på i klatter. Steg dem på begge sider, til de er gyldne.
  4. Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i en lille gryde med citronsaft, multisød og eventuelt lidt vand.
  5. Kog ved svag varme med låg på gryden, til æblet er kogt ud (cirka 10 minutter). Pisk i det.
  6. Server klatkagerne med lun æblemos.