Klatkager med syltetøj
Skønne klatkager af risengrød - julens bedste reste-mad.
(ca. 12 stk.)
Ingredienser
- 500 g kold risengrød
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 75 g hakkede smuttede mandler
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- Desuden:
- ca. 25 g smør til stegning
- Tilbehør:
- flormelis og syltetøj
- Kom risengrød, æg, hvedemel, mandler, vaniljesukker og sukker i en skål. Rør det sammen.
- Smelt smørret, til det gyldner på en slip let-pande. Sæt dejen i klatter på panden, brug en spiseske. Steg dem ved jævn til svag varme, til de er gyldne. Vend dem, og steg dem på den anden side. De brænder nemt på, så hold øje med dem. Server klatkagerne varme med flormelis og syltetøj.