Klatvafler
Brug en rest risengrød til at lave disse lækre vafler og server dem med kirsebærsovs eller marmelade.
8 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid grød: ca. 45 min.
- Risengrød:
- ¾ l mælk
- 1½ dl grødris
- ¼ tsk. salt
- Klatdej:
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. sukker
- 4 små æg
- 700 g kold risengrød
- 80 g mel
- 4 spsk. mandelmel
- ca. 25 g smør (til stegning)
- Tilbehør:
- kirsebærsovs (eller alle slags bærmarmelader/ syltetøj)
- Risengrød: Kog mælken op med grødris. Skru ned til laveste varme, og lad grøden simre under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Smag grøden til med salt, og lad den køle af.
- Klatvafler: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker.
- Del æggene. Pisk æggehviderne stive.
- Rør vaniljesukkeret med grød, æggeblommer, mel og mandelmel. Vend forsigtigt grøden med æggehviderne.
- Varm vaffeljernet op, og pensl det på begge stegeflader med rigeligt smør. Har du ikke et vaffeljern, kan du stege klatkager på en almindelig pande.
- Kom ca. 1 dl dej i jernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Skru evt. op eller ned for temperaturen alt efter, om det går lidt for stærkt eller for langsomt.
- Servér vaflerne med kirsebærsovs.