Opskrift på knækbrød med kanel og nelliker

Knækbrød med kanel og nelliker

Syre-base-fordelingen i disse sprøde knækbrød er 90 til 10, hvilket er perfekt,når du vil spise baseholdigt mad. Samtidig får du fibre og mineraler fra kernerneog frøene.

Ingredienser

  • Knækbrød med kanel og nelliker
  • 125 g smør
  • 125 g kokosfedt
  • 200 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g mandler
  • 4 æg
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk nelliker
  • havsalt

Sådan laver du knækbrød med kanel og nelliker

  1. Smelt smør og kokosfedt. Mal alle kerner, frø og mandler fint og rør det sammen med æg, kanel, nelliker og havsalt. Hvis dejen bliver for tynd, kan du spæde op med flere kværnede frø. Spred massen ud på bagepapir på en bageplade – jo fladere jo bedre. Bag ved 160 grader i 30 minutter, eller til det er blevet sprødt.
  2. Tip:
  3. Du kan bruge lige præcis de nødder og frø, som du elsker – og du kan krydre med eksempelvis kommen. Det er fantastisk til fordøjelsen.

Tip

Du kan bruge lige præcis de nødder og frø, som du elsker – og du kan krydre med eksempelvis kommen. Det er fantastisk til fordøjelsen.