Smagfuld kødsovs med grønt - få den bedste opskrift
Lav en smagfuld spaghetti bolognese, også kaldet kødsovs herhjemme, med ekstra grøntsager for et sundere måltid.
4 personer
Total:55 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 3 gulerødder
- 1 pastinak (ca. 200 g)
- 250 g hakket oksekød
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 2 dl oksebouillon
- Salt og peber
- 1 spsk. tørret oregano
- 400 g spaghetti
- 100 g revet emmentaler
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg. Hak begge helt fint.
- Opvarm olie i en gryde. Svits løg og hvidløg til det bliver klart.
- Tilsæt kødet, og steg, til bliver lysebrunt. Rør i gryden undervejs, så kødet bliver vendt.
- Skræl gulerødder og pastinak. Riv begge på et råkostjern eller i en foodprocessor med råkostjern. Kom de revne grøntsager i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Tilsæt tomatpuré og flåede tomater i gryden sammen med bouillon. Krydr med salt, peber og oregano. Læg låg på gryden, og lad kødsovsen simre i 20 min.
- Tag låget af gryden, og kog sovsen yderligere ind i 10 min.
- Kog spaghetti i kogende vand med salt til den er al-dente i ca. 10-12 min.
- Anret tallerkner med spaghetti og kødsovs. Drys emmentaler over hver anretning, og sæt resten af osten frem på bordet.