Kokos-iskager med mælkechokolade
Hjemmelavet is og hjemmelavede cookies – sammen. Så bliver det ikke bedre!
Ingredienser
- IS:
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 125 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 4 spsk gylden ristet kokos
- 50 g finthakket mælkechokolade
- COOKIES
- 125 g blødt smør
- 100 g lyst muscovadosukker
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 125 g havregryn
- Tilbehør:
- f.eks. friske hindbær og lidt hakket mælkechokolade.
Sådan gør du
- Is: Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt – ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i æggemassen. Rør ristet kokos og hakket mælkechokolade i iscremen. Hæld isen i en form, og kom det i fryseren i 4-5 timer.
- Cookies: Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland blødt smør med muscovadosukker, æg, hvedemel, bagepulver, salt og havregryn.
- Rul dejen til kugler ca. 20 kugler, og pres dem let flade mellem hænderne, og læg dem på bageplade med bagepapir. Bag dem 12-14 minutter, til de er gyldne, og afkøl på bagerist.
- Samling: Kom en stor skefuld is på en cookie, og kom en cookie på toppen. Sæt iskagerne i fryseren 1-2 times tid igen.
- Server sammen med friske bær.