Kokos-iskager med mælkechokolade

Kokos-iskager med mælkechokolade

Hjemmelavet is og hjemmelavede cookies – sammen. Så bliver det ikke bedre!

Ingredienser

  • IS:
  • 5 pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 4 spsk gylden ristet kokos
  • 50 g finthakket mælkechokolade
  • COOKIES
  • 125 g blødt smør
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 125 g havregryn
  • Tilbehør:
  • f.eks. friske hindbær og lidt hakket mælkechokolade.

Sådan gør du

  1. Is: Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt – ca. 5 min. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i æggemassen. Rør ristet kokos og hakket mælkechokolade i iscremen. Hæld isen i en form, og kom det i fryseren i 4-5 timer.
  2. Cookies: Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Bland blødt smør med muscovadosukker, æg, hvedemel, bagepulver, salt og havregryn.
  4. Rul dejen til kugler ca. 20 kugler, og pres dem let flade mellem hænderne, og læg dem på bageplade med bagepapir. Bag dem 12-14 minutter, til de er gyldne, og afkøl på bagerist.
  5. Samling: Kom en stor skefuld is på en cookie, og kom en cookie på toppen. Sæt iskagerne i fryseren 1-2 times tid igen.
  6. Server sammen med friske bær.