Kokos-marengs lagkage med rabarber

Kokos-marengs lagkage med rabarber

Få en fantastisk opskrift på lagkage med kokos-marengsbunde. Den lækre lagkage er fyldt med friske rabarber og hvid chokoladeganache 💕

1 kage til 8-10 personer

Ingredienser

  • 4 store æggehvider, ca. 140 - 150 g i alt
  • 200 g sukker
  • saften fra en halv citron eller 1 tsk. hvid eddike
  • 100 g kokosflager
  • 5 dl piskefløde
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 300 g hvid chokolade, hakket
  • ca. 500 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • Ristede kokosflager til pynt

Sådan gør du

  1. Lav først den hvide chokoladecreme. Varm fløde og vaniljekorn op til lige under kogepunktet, og hæld halvdelen over chokoladen. Lad det stå et minuts tid, og rør derefter forsigtigt rundt.
  2. Tilsæt resten af fløden, og rør i små cirkler fra midten, til fløden er inkorporeret i chokoladen og massen er smuk og glat.
  3. Hæld massen i en flad beholder (så minimerer du afkølingstiden), og lad den køle helt i køleskabet.
  4. Det tager ca. 4 timer.
  5. Skær rabarberne i stykker på ca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med sukker og vaniljesukker, og bag dem ved 180 grader i 20-30 min, alt efter hvor spæde rabarberne er. De skal være akkurat møre, men ikke splattede.
  6. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Hæld evt. saften fra, hvis der er meget, og kog den ind til sirups, som kan bruges på yoghurt eller lign.
  7. Anbring æggehvider, sukker og citronsaft i en skål, og varm den op over vandbad, til den har en temperatur på ca. 65 grader.
  8. Pisk massen, til den er helt afkølet og stiv. Vend kokosflagerne i.
  9. Tegn to cirkler med en diameter på ca. 25 cm på to stykker bagepapir.
  10. Spred marengsmassen ud i et tyndt lag, ca. 2-2,5 cm, på hver cirkel.
  11. Bag bundene 1 time i ovnen, og lad dem stå på eftervarme, til de er afkølede.
  12. Pisk cremen luftig med en elpisker.
  13. Fordel halvdelen af cremen på den nederste marengsbund, og fordel halvdelen af de bagte rabarber herpå.
  14. Læg den anden bund på, og fordel resten af cremen og rabarberne på toppen. Drys med kokosflager, og server.