opskrift på kokoskage

Skøn kokoskage med ananas

Dejlig saftig kokoskage med sød marcipan og et syrligt strejf af lime. Lynhurtig at lave og noget så lækker! Nyd kagen lun, gerne sammen med friske ananastern, mynteblade og en god kop kaffe. Eller gem den, og spis den til dessert sammen med en kugle god vaniljeis og lidt dessertvin.

Kokoskage til 8 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, blødt
  • 1 økologisk lime, skal heraf
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  • 30 g kokosmel
  • Desuden:
  • ½ ananas, i tern
  • Frisk mynte
  • Stedmoderblomster

Sådan bager du kokoskage med ananas

  1. Riv marcipanen groft. Kom marcipan, sukker, smør og limeskal i en skål. Pisk det hele godt sammen. Pisk derefter æg i – ét ad gangen.
  2. Vend mel og kokosmel i. Kom dejen i en springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden.
  3. Lad den køle helt af.
  4. Server kagen lun eller afkølet – sammen med friske ananastern, mynteblade, stedmoderblomster og eventuelt vaniljeis.
  5. Tip Jeg topper også gerne kagen med en syrlig glasur lavet af limesaft og flormelis!